Blogg,  Utviklingen

Drømmen om et småbruk

Når drømmen blir til virkelighet…

Vi har vel begge hatt en drøm om et småbruk, hvor vi kan dyrke våre interesser og ha rikelig med boltreplass til alle slags sysler. Nå har drømmen blitt til virkelighet(!!).. Det er fortsatt ganske uvirkelig. Etter flere år i Oslo, storbyen, endte vi opp med å vinne budrunden til stedet vi begge var bestemte på at vi ønsket å bo.

Mange muligheter

Vi er begge proppfulle av ideer, tanker, ønsker, ambisjoner og målsettinger for dette småbruket. Så var det kunsten å skyndte seg langsomt da. Det er lett å gape over for mye, og at iveren som bruser innvendig domineres av et overveldende uryddig kaos.

Vi eier rett i underkant av 11 dekar. Store deler av eiendommen består av fulldyrket jord, og egner seg derfor godt til noe av det vi har lyst til å etablere – nemlig en markedshage! Vi har et ønske om å være med i bevegelsen av å drive regenerativt jordbruk, drive bærekraftig og dyrke frem lokale råvarer uten å forstyrre jorda eller tilsette giftige sprøytemidler. Vi ønsker tett samarbeid med den naturlige syklusen i økosystemet, og å skape et miljø der insekter, folk, jord, og dyreliv trives.

Vi har selvsagt et ønske om dyrehold, men her gjelder det virkelig å passe på så entusiasmen ikke overspiser realismen. Vi har bestemt oss for å være kloke, starte i det små – og la det gå gradvis derifra. Vi kommer nok til å starte med høner, i tillegg til anskaffelse av tidenes nydeligste gressklippere – nemlig afrikanske dverggeiter!

Vi er ennå i etableringsfasen, så det som blir prioritert først er selvsagt å komme oss i hus – for så gyve løs på markedshagen straks malingen har tørket 😉 Nettsiden er under arbeid – så smør deg med tålmodighet, det er mer snadder i vente for deg som er nysgjerrig på fortsettelsen 😉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *